Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ


ΠΡΟΝΟΥΝΤΣΙΑΜΕΝΤΟ
(Επαναστατική Διακήρυξη)


Πατριώτες, όλους εσάς που νιώθετε ιερή αγάπη για την Πατρίδα, όλους εσάς που στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων έχετε ως σύμβολο πίστεως την υπηρεσία στην Πατρίδα, όλους εσάς που ορκιστήκατε να την προασπίσετε ενάντια στους εχθρούς της μέχρι να χάσετε την ζωή σας, το Έθνος σάς καλεί να το υπερασπισθείτε.
Η κατάσταση της χώρας γίνεται κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο κρίσιμη. Η αναρχία βασιλεύει στην πλειονότητα των πόλεων και της υπαίθρου. Με πιστόλια και καλάσνικωφ επιλύουν τις διαφορές τους οι συμμορίες των πόλεων που ύπουλα και προδοτικά δολοφονούν, χωρίς οι δυνάμεις του κράτους να μπορούν να επιβάλουν την ειρήνη και την δικαιοσύνη.
* * *
Τα πλέον βαριά κακουργήματα διαπράττονται στις πόλεις και στην περιφέρεια ενώ οι δυνάμεις της δημόσιας τάξης παραμένουν αδρανείς, διαβρωμένες από την απελπισία που προκαλεί η τυφλή υπακοή σε κυβερνώντες που προσπαθούν να τις απαξιώσουν. Οι Ένοπλες Δυνάμεις γίνονται στόχος των πλέον βρώμικων και συκοφαντικών επιθέσεων ακριβώς από εκείνους που θα έπρεπε να υπερασπίζονται την τιμή τους.
* * *
Το Σύνταγμα, απ’ όλους ακυρωμένο και τραυματισμένο, υφίσταται ολική έκλειψη. Ούτε ισότητα έναντι του νόμου, ούτε ελευθερία, ούτε αδελφοσύνη, όταν το μίσος και το έγκλημα έχουν υποκαταστήσει τον αμοιβαίο σεβασμό. Ούτε ενότητα της Πατρίδας, η οποία απειλείται με αποσύνθεση που η ίδια η εξουσία την προκαλεί, ούτε συνοχή και υπεράσπιση των συνόρων μας, καθώς στην καρδιά της χώρας μας ακούγονται οι ξένες εκπομπές που προφητεύουν την καταστροφή και τον διαμελισμό των εδαφών μας.
* * *
Στο επαναστατικό και απερίσκεπτο πνεύμα των εξαπατημένων μαζών, των χειραγωγούμενων από πράκτορες, προστίθεται η κακοβουλία και η παραβατική αδιαφορία των αρχών πάσης φύσεως που, οχυρωμένες πίσω από μια υποχωρητική εξουσία, στερούνται του κύρους και της εκτίμησης για να επιβάλουν την τάξη και την κυριαρχία της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.
Είναι δυνατόν να συναινέσουμε έστω και για μία ακόμη μέρα σε αυτό το επαίσχυντο θέαμα που προσφέρουμε στον κόσμο;
Είναι δυνατόν να παραδώσουμε την χώρα μας στους εχθρούς της Πατρίδας, επιδεικνύοντας μια συμπεριφορά δειλών και προδοτών, και εγκαταλείποντάς την χωρίς αγώνα και χωρίς αντίσταση;
Αυτό ποτέ!! Αυτό το πράττουν οι προδότες, αλλά δεν το πράττουμε εμείς, όσοι ορκιστήκαμε να την υπερασπισθούμε!!
* * *
Αυτήν τη στιγμή είναι ολόκληρη η χώρα που εξεγείρεται ζητώντας ειρήνη, αδελφοσύνη και δικαιοσύνη. Σε όλες τις περιοχές οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι δυνάμεις της δημόσιας τάξης εξορμούν για να υπερασπισθούν την Πατρίδα. Οι ενέργειες για την διατήρηση της τάξεως θα είναι ανάλογες του μεγέθους της αντίστασης που θα συναντήσουν.
* * *
Επειδή η αγνότητα των προθέσεών μας μάς αποτρέπει να καθυποτάξουμε εκείνες τις κατακτήσεις που αποτελούν πλεονέκτημα για την κοινωνικοπολιτική βελτίωση, και το πνεύμα του μίσους και της εκδίκησης δεν φωλιάζει στα στήθη μας, από το εξαναγκαστικό ναυάγιο που θα υποστούν ορισμένες νομοθετικές διατάξεις, γνωρίζουμε πώς θα διασώσουμε εκείνες που θα είναι συμβατές με την εσωτερική ηρεμία της χώρας και την ζητούμενη αξιοπρέπειά της, κάνοντας πράξη στην Πατρίδα μας, για πρώτη φορά, και με την ακόλουθη σειρά, την τριλογία:
ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΙΣΟΤΗΤΑ.
Πατριώτες:  Ζήτω η Πατρίδα!!!
Ζήτω ο τιμημένος λαός της Πατρίδας μας!!!

Για την Ιστορία, το ανωτέρω κείμενο (σε δική μου μετάφραση) είναι απόσπασμα της Διακήρυξης που υπογράφει ο Γενικός Διοικητής των Καναρίων Νήσων (Manifiesto de Las Palmas), στη Σάντα Κρούζ της Τενερίφης, στις 18 Ιουλίου του 1936, στρατηγός Φρανσίσκο Φράνκο. Ήταν η έναρξη του Alzamiento Nacional, της Εθνικής Εξέγερσης της Ισπανίας, ενάντια στην «Κυβέρνηση της Δημοκρατίας» (Gobierno de la Republica).
Χρίστος Γούδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου